Från omställning till anställning

Omställning

Vägen till nytt jobb. Att bli uppsagd behöver inte vara en katastrof. Det kan vara den stora möjligheten att själv välja vad man egentligen vill göra, och det gör man tillsammans med professionellt stöd.

I Pomonas omställningsprogram stöder vi den som måste lämna sitt jobb att göra ett medvetet val om sin framtid, och sedan stöttar vi individen i genomförandet.

Pomonas styrka är vår egen personal, vår lokala anknytning och att vi alltid finns till hands – även efter uppdraget. Vi inkluderar alla också personal som t.ex. är sjukskrivna, har behov av rehab, andra myndighetskontakter. vi samverkar och använder aktivt våra nätverk med bl.a. Arbetsförmedlingen, utbildningsarrangörer, kommuner etc. Hur du än mäter, nöjda uppdragsgivare, nöjda deltagare, utfall av tjänster så kommer du att finna att Pomona ligger i täten. I stora uppdrag jobbar vi tätt med samarbetspartners och våra kommuner. Vi söker hela tiden nya arbetsformer och nätvek för att lyckas ännu bättre. Det gör skillnaden.

TSL Trygghetsfonden

För arbetare inom den privata sektorn. Avtalsparter är Svenskt Näringsliv och LO. TSL Omställningsstöd, som ger ekonomiska möjligheter att få hjälp med övergången till nytt jobb. Pomona är godkänd leverantör av tjänsterna, och vi har goda resultat från flera omställningar i samverkan med IF Metall, Hotell & restaurangfacket, Transport, GS facket, Handels, Kommunal med flera.

TSN Trygghetsstiftelsen

Trygghetsstiftelsen är till för anställda inom det statliga avtalsområdet. Avtalsparter är Arbetsgivarverket, OFR S/P/O, Saco-S och SEKO. Pomona är leverantör till exempel Räddningssskolan i Skövde, Lantbruksuniversitetet, Skatteverket, Statliga behandlingsinstitutioner.

TRS Trygghetsrådet

För anställda främst inom ideell sektor och kulturområdet. Avtalsparter är Arbetsgivaralliansen, Svensk Scenkonst och PTK. Pomona är leverantör inom TRS t.ex. åt Bräcke Diakoni, Mössebergs RehabCenter.

Läs mer om

TSL Trygghetsfonden

TSN Trygghetsstiftelsen

TRS Trygghetsrådet

Kontakten med Pomona har öppnat en ny värld för mig. Jag bestämde mig med en gång att ta vara på den här möjligheten att komma vidare trots att jag inte har så många år kvar i arbetslivet.

Det är tufft att bli arbetslös och upptäcka att man har en bristande utbildning. Genom samtal och coachning vågar jag idag se framåt och vill upptäcka nya möjligheter. Nu börjar jag en distansutbildning till apotektstekniker.

Jag vill jobba med människor och tycker att det är spännande med en bransch och en arbetsmarknad som utvecklas.

Monica HäggholmFrån Forbo Parquet till studier

Vi fick hjälp med allting som vi behövde från Pomona, det fanns alltid någon att prata med. När man blir uppsagd är det ju en massa papper och ansökningar som ska fyllas i och det kunde vi göra tillsammans på arbetstid så det blev rätt.

Min jobbcoach hjälpte mig att ta kontakt och skicka mail när jag skulle söka nytt jobb. Den gången blev det inte något, men nu är vi sex stycken från Forbo som fått jobb på den här nya fabriken som ska jobb med wellpapp och emballage. Just nu jobbar vi med att installera maskinerna för att produktionen ska kunna komma igång.

Allt känns bra och för min del har allt utvecklats mycket positivt!

Joakim LarssonFrån Forbo till Crisbo paper