Är du arbetssökande och vill jobba som köksbiträde

  • Vill vara en i ett glatt gäng där vi ställer upp för varandra
  • Vill du jobba med mat och livsmedel
  • Tycker om att hjälpa andra, vara lyhörd och utvecklas
  • Vill jobba hos ett väletablerat, seriöst bemanningsbolag
  • Vill ha god chans till heltid
  • Vill du ha jobb nu

Saknar du behörighet som köksbiträde men har tidigare erfarenhet av att jobba i storkök är det inga problem. Har du bara viljan och känsla för service och att hjälpa till så kommer du få en introduktion till yrket och branschen och ett lämpligt jobberbjudande!

Låter detta intressant så kontakta snarast din handläggare på arbetsförmedlingen och säg att du väljer Actionjob som Stöd och Matchning

Välkommen till Actionjob – Vi hjälper dig att snarast få jobb som Köksbiträde!

Läs mer om arbetsförmedlingens tjänst Stöd och matchning här…

Se hur det är att jobba som köksbiträde

Stockholms kommun med kranskommuner har stor brist på på köksbiträden och kockar och på uppdrag av bemanningsföretag söker Actionjob arbetssökande inskrivna på arbetsförmedlingen som vill jobba med flytt som köksbiträde.

Köksbiträden

Köksbiträdet har ett omväxlande arbete i köksmiljö. Ett sådant arbete kan vara en väg vidare till många olika yrken inom restaurang och storhushåll. Arbetsuppgifterna varierar beroende på vilken typ av restaurang eller vilket kök man jobbar i. Målet är dock lika för alla i yrket. Nämligen att göra ett förarbete som ger nöjda kunder som återkommer.

Som köksbiträde kommer du arbetar i ett storkök inom kommunal verksamhet. Man kan även arbeta i kök på sjukhus, skolor eller inom äldreomsorgen.

Arbetsuppgifter

Som regel arbetar ett köksbiträde ute i köket, medan ett restaurangbiträde har mer kontakt med kunderna. Idag är det dock många restauranger som använder båda benämningarna utan att arbetsuppgifterna skiljer sig åt.

Vanliga arbetsuppgifter för ett köksbiträde inom kommunal verksamhet kan till exempel vara att portionera upp mat, servera gäster och att plocka bort disk från borden. I arbetsuppgifterna ingår också att diska och städa. Det kan ingå att plocka in varor som levereras.

Köksbiträdet plockar fram och förbereder maten innan den tillagas i köket. Till exempel genom att skölja, skala och hacka grönsaker. De hjälper kockarna och deltar även i enklare matlagning, till exempel genom att ansvara för salladsbufféer. Att städa och diska ingår också i arbetsuppgifterna.

Arbetstider

Vanligtvis arbetar man dagtid, men oftast har man schemalagda arbetstider där det kan ingå kvälls- och helgarbete.

Förmågor som ett köksbiträde behöver ha eller utveckla:

  • Stresstålighet: Under vissa tider kan jobbet som köksbiträde vara stressigt och tempot i restaurangen kan vara högt.
  • Samarbetsförmåga: Ofta jobbar man i ett arbetslag där det ingår andra köksbiträden/restaurangbiträden, kallskänkor och kockar. Därför är det viktigt att kunna samarbeta med övrig personal.