Är du arbetssökande och vill jobba som Expressarbetare

  • Vill du jobba hos ett väletablerat, seriöst flyttserviceföretag
  • Vill du vara en i ett glatt gäng där vi ställer upp för varandra
  • Tycker du om att vara ute och röra på dig under dagarna
  • Vill du ha god chans till heltid
  • Vill du ha jobb nu

Arbetet kräver inte körkort och har du tidigare erfarenhet av flytt/transport eller annat servicearbete är det bra. Saknar du erfarenhet av flytt/transport men har viljan och känsla för service så löser vi det – du kommer då få en introduktion till yrket och ett lämpligt jobberbjudande!

Låter detta intressant så kontakta snarast din handläggare på arbetsförmedlingen och säg att du väljer Actionjob som Stöd och Matchning

Välkommen till Actionjob – Vi hjälper dig snarast få jobb som expressarbetare!

Läs mer om arbetsförmedlingens tjänst Stöd och matchning här…

Se hur det är att jobba som expressarbetare

Branschen har brist på expressarbetare och på uppdrag av flyttföretag söker Actionjob arbetssökande inskrivna på arbetsförmedlingen som vill jobba med flytt som expressarbetare.

Förr i tiden kallades detta yrke för “Flyttkarl” eller “Flyttgubbe”

Som expressarbetare kommer du jobba med allt från kontorsflyttar till bohagsflyttar och du har naturligtvis branschens bästa hjälpmedel tillhanda. Idag behöver man inte ha en massa muskler utan arbetsgivarna värdesätter servicekänsla istället.

Flyttarbetare hjälper

personer och företag när det är dags att flytta. Arbetsuppgifter består i att packa diverse föremål så att de inte skadas vid transport, att bära dem till lastbil/flyttbuss, att lasta dem in i lastbil/flyttbuss, att köra dem dit de ska flyttas (ibland ganska långt och i så fall kanske det är inte samma flyttarbetare som sedan lastar ut).
Att medverka i avhysningar ingår ibland också i flyttarbetarnas vardag. Det händer tyvärr att man tvingas flytta från sin bostad på grund av exempelvis obetald hyra eller att hen stör sina grannar. Om inte personen flyttar frivilligt, gör kronoinspektören avhysning. Ofta sker detta med hjälp av låssmed och flyttarbetare som tömmer lägenheten och magasinerar tillhörigheterna. Ibland medverkar även polisen i avhysningen.

För att jobba som flyttarbetare

behöver man ha god hälsa och vara i mycket god fysisk form, pga tunga lyft förekommer. Man måste vara snabb men samtidigt noggrann (vid packning) och ha stor tålamod samt välutvecklad säkerhetstänk (för att inte skada sig själv eller andra när mycket stora och tunga saker ska flyttas). För att trivas i yrket behöver man vara en positiv och social person som älskar att ge service. Punktlighet och ansvarstagande är andra viktiga egenskaper.

Flytttransporter sker alla dagar under året och man måste vara beredd att arbeta på de så kallade “obekväma arbetstider” (såsom kvällar och helger).